INFO

За повишаването на цените на дисплеите

От декември 2020г. цените на дисплеите за лаптопи, монитори и телевизори постоянно се покачват.

Основната причина е пандемията от Covid-19, която принуди голяма част от световното население да работи и учи от домовете си. Това повиши търсенето преди всичко на лаптопи, но също и на настолни компютри и монитори за тях. Интересът към телевизорите като домашно развлечение също се повиши.

Повишеното търсене на доведе до недостиг на компютърна техника и логично - до повишаване на цените. Логистични проблеми свързани със затруднения обмен на суровини и готови продукти също се отрази негативно на производителите.

На този фон веригата за доставки беше затруднена от още едно събитие. На 10.12.2020г. за 5 часа беше прекъснато електрозахранването на завода на Nippon Electric Glass (NEG) в Такацуки, Япония. Прекъсването на работния процес е повредило и четирите производствени линии. Това е един от големите производители на стъклени плочи за големи дисплеи. Пазарният дял на завода на NEG e около 20% от материалите за дисплеи в света. Първоначалната прогноза за възстановяване на завода беше 4 месеца. Не е ясно дали след този срок заводът вече работи и колко още време би отнело възстановяването на логистичните вериги. Но е факт, че цените на крайния продукт продължават да се повишават.

През първата половина на април 2021 цените на масовите 15.6" се повишиха с още 30%. Не е ясно кога тази тенденция ще спре и дали някога цените ще се възстановят до нивата от преди декември 2020г.

LaptopBG.com не спекулира с цените на дисплеите. Ако даден модел е на по-ниска цена, отколкото при конкурентите ни, то той е от по-стара доставка. Съответно, новодоставени модели ще бъдат по-скъпи, отколкото при наши колеги.

В някои ситуации можем да предложим алтернативно решение на по-ниска цена. Например N156BGA-EA3 може да бъде монтиран на мястото на N156BGA-EB2, въпреки различния външен габарит. Затова не се колебайте да се свържете с нас, когато търсите конкретен модел. За Ваше удобство на всяка продуктова страница ще намерите бутона:

Свържете се с нас относно този продукт


На графиката по-долу ще видите цените в нашия магазин в началото на всеки от последните 6 месеца.


В момента няма наличност от този продукт.

Ще се свържем с вас еднократно на посочения e-mail, когато той или негов аналог отново е наличен.

Вашият E-mail адрес:
Допълнителна информация: